Bostadskön

För att göra en intresseanmälan på en bostad börjar du med att skapa ett konto. Din kötid räknas så fort du registrerat dig. Du får en köpoäng för varje dag du står i kö. Bostadskön kostar 100 kronor per år från och med det år du fyller 20 år. Du kan registrera dig från det år du fyller 17 år.

Intresseanmälan

För att kunna göra intresseanmälningar ska du ha fyllt 18 år. Du kan göra fem intresseanmälningar åt gången.

Lediga lägenheter Länk till annan webbplats..

För att göra en intresseanmälan

  1. Logga in på Mina Sidor Länk till annan webbplats.
  2. Välj den lägenhet som du är intresserad av bland lediga lägenheter Länk till annan webbplats..
  3. Klicka på ”Intresseanmälan” och fyll i dina uppgifter.
  4. De sex sökanden med flest köpoäng får gå på visning. Därefter erbjuds lägenheten i turordning, från den sökande med högst poäng till den med lägst poäng.
  5. Tackar du ja till en lägenhet och tecknar hyreskontrakt använder du så många köpoäng som det krävdes. Det vill säga du blir av med så många köpoäng som sökande efter dig i kön har.

För student gäller andra regler. Läs mer om Studentbostadskön.

Användarvillkor

Så fungerar köavgiften.

Lägg in bevakning på lägenheter och bostadsområden du är intresserad av

Du väljer vilka lägenheter och bostadsområden du är intresserad av genom att lägga in dina önskemål på Mina sidor Länk till annan webbplats.. Klicka på "Mitt sökande", sedan "Bevakningar" och välj den kö du vill ändra bevakning i. När en lägenhet, enligt dina önskemål, blir ledig får du förslag via e-post. Har du inte angett en e-post måste du logga in på Mina sidor Länk till annan webbplats. för att ta del av dina erbjudanden.

Mina sidor

Mina sidor Länk till annan webbplats. kan du se dina köpoäng, redigera din profil och se förslag på lägenheter som stämmer överens med dina önskemål. Du kan också göra intresseanmälningar, se dina tidigare intresseanmälningar och svara ja eller nej på de erbjudanden du får.

Företagskund

För att underlätta nyrekrytering kan företag hyra lägenheter som under en begränsad tid hyrs ut i andra hand till en nyanställd. För att registrera ditt företag i kön vänligen kontakta Boplats Växjö via telefon 0470-73 47 00 eller via e-post boplats@vaxjo.se

Kontakter

Senast uppdaterad: 22 mars 2024