För dig som student

Du kan registrera dig i studentbostadskön från det år du fyller 17 år. Studentbostadskön är avgiftsfri och du får ett köpoäng för varje dag du står i kö.

Intresseanmälan

Du kan göra tre intresseanmälningar åt gången. Om du vill anmäla dig på ytterligare en lägenhet måste du ta bort en annan intresseanmälan.

För att göra en intresseanmälan

  1. Logga in på "Mina sidor" Länk till annan webbplats..
  2. Studentbostad Länk till annan webbplats. visas lägenheter som fördelas efter köpoäng.
  3. Välj önskad lägenhet.
  4. Klicka på knappen ”Intresseanmälan” och fyll i dina uppgifter. Du kan göra tre intresseanmälningar åt gången.
  5. I studentbostadskön är det de sex sökanden med högst poäng som blir erbjudna att gå på visning. När svarstiden gått ut kontaktar bostadsbolaget den som har flest köpoäng.
  6. När du skriver på hyreskontrakt för studentlägenhet nollställs dina köpoäng. Du måste själv återaktivera dig i studentbostadskön för att fortsätta samla köpoäng.

Oavsett vilket studentboende du väljer har du alltid 10-månaders hyra.

Vem kan göra en intresseanmälan?

Du kan göra intresseanmälningar i studentbostadskön från det år du fyller 17 år om du har ett antagningsbesked från Linnéuniversitetet i Växjö eller Yrkeshögskola och ska studera i Växjö. Du har även möjlighet att söka studentbostad om du studerar på distans eller via internet oavsett lärosäte. Du måste läsa minst 15 högskolepoäng per termin. Du kan bo max 6 år i en studentbostad.

Lägg in bevakning på lägenheter och bostadsområden du är intresserad av

Du kan lägga in dina önskemål på Mina sidor Länk till annan webbplats. under "Mitt sökande", sedan"Bevakningar". När en lägenhet, enligt dina önskemål, blir ledig får du förslag via e-post.

Ett år i bostadskön helt kostnadsfritt

När du registrerar dig i studentbostadskön blir du automatiskt registrerad även i bostadskön ett år avgiftsfritt, för att vi hoppas att du vill bo kvar i Växjö efter dina studier. Om du inte vill stå i bostadskön kan du bortse från att betala avgiften när den skickas till dig

Ladda upp antagningsbesked

I samband med att du blir erbjuden en studentbostad behöver du visa upp ett giltigt antagningsbesked. För att gå vidare i sökprocessen för studentbostad behöver du därför ladda upp ditt antagningsbesked på Mina sidor Länk till annan webbplats..

Kontakter

Senast uppdaterad: 25 april 2024