Tips för att hitta bostad

Upplever du att det tar lång tid att få en bostad genom Boplats Växjö eller via en privat hyresvärd? Här har vi listat våra bästa tips för dig som vill att det ska gå fortare att hitta bostad, både via Boplats Växjö och via privata hyresvärdar.

Våra tips till dig som söker ny bostad

Var aktiv och besök Boplats Växjö ofta

Vi annonserar kontinuerligt nya bostäder. På startsidan på vår webbplats hittar du alltid de senast annonserade bostäderna. Besök listan över lediga bostäder ofta för att hålla dig uppdaterad om nya lägenheter som du kan söka.

Våga prova nytt

Växjö är en stad som hela tiden utvecklas och växer. Nya stadsdelar byggs ut i samma takt som de äldre stadsdelarna förändras. Vi vet om att många invånare enbart söker bostäder i de områden som de känner till och tror sig tycka om. Vårt tips är att våga prova att söka bostäder i andra områden, i exempelvis nya stadsdelar eller i närliggande kommuner.

Nyproducerade bostäder

Att söka nyproducerade bostäder är ofta en snabbare väg till en bostad. Ofta förmedlas många nyproducerade bostäder samtidigt. För att få den bästa uppdateringen kan du sortera dina önskemål efter nyproduktion i listan över lediga bostäder.

Privata hyresvärdar

Du kan också söka bostäder hos privata hyresvärdar. Boplats Sverige är en marknadsplats där bostadssökande kan leta efter hyreslägenheter, Boplats Sverige.

Annonsera och använd ditt nätverk

Många löser sin boendesituation genom att läsa annonser i lokaltidningar eller genom att själv annonsera i tidningar och via sociala medier. Vi uppmanar dig därför att meddela så många som möjligt att du söker bostad genom att sprida det via sociala medier eller i andra nätverk där du har kontakt med vänner, släkt och bekanta.