Seniorboende

Seniorboende erbjuds i första hand personer som fyllt 70 år och i andra hand de som fyllt 55 år. Finns det ingen efterfrågan i dessa åldersklasser fortsätter vi att erbjuda neråt i åldrarna. Därför är det möjligt för alla att söka seniorboende.

Seniorboende är lägenheter med god tillgänglighet och standarden är anpassad för äldre. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum, breda dörrar och låga eller inga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral. Det finns ingen personal i seniorbostäderna. Om du är i behov av hemtjänst eller annan kommunal service söker du detta via Växjö kommun.

För att se lediga lägenheter anpassade för seniorer och göra en intresseanmälan klickar du på Sök lägenhet och väljer därefter Bostad i rutan Hyresobjekt och Senior Torget eller Senior Direkt i rutan Marknadsplats.

Det kostar 100 kr per år att stå i bostadskö från det år du fyller 20 år. För att skapa ett konto går du till startsidan och klickar sedan på Skapa konto. Efter att du har betalat din avgift kan du söka bostad hos det kommunala bostadsbolaget Vidingehem.

I övrigt fungerar seniorboende som familjebostadskön.

Vi förespråkar att du ska logga in en gång var sjätte månad för att kontrollera att dina uppgifter stämmer och kunna ta del av viktig information. Efter din registrering får du ett verifieringsmejl skickat till din e-post. Det är viktigt att du följer instruktionerna i detta mejl för att vi ska kunna skicka fakturor och övrig information till dig.

Mer information om våra användarvillkor.