Familjebostadskön

Du kan göra en kundanmälan till Boplats Växjö från det år du fyller 17 år. För att skapa ett konto går du till startsidan och klickar sedan på Skapa konto. Det kostar 100 kr per år att stå i familjebostadskön och avgiften betalas från det år du fyller 20 år. Du får en köpoäng för varje dag du står i kö. Efter att du har betalat din avgift kan du söka bostad hos bostadsbolaget Vidingehem. Vi förespråkar att du ska logga in en gång var sjätte månad för att kontrollera så dina uppgifter stämmer och kunna ta del av viktig information. Efter din registrering kommer du få ett verifieringsmejl skickat till din e-post. Det är viktigt att du följer instruktionerna i detta mejl för att vi ska kunna skicka fakturor och annan viktig information till dig.

Mer information om våra användarvillkor.

Önskemål

Du väljer vilka lägenheter och bostadsområden du är intresserad av genom att ange dina önskemål i Mina profiler under fliken Mina sidor. När en lägenhet, enligt dina önskemål, blir  ledig får du förslag via e-post. Har du inte angett en e-post måste du logga in på Mina sidor för att ta del av dina erbjudanden.

Mina sidor

Här kan du redigera din profil och se förslag på lägenheter som stämmer överens med dina önskemål. Du kan också göra intresseanmälningar, se tidigare intresseanmälningar och svara ja eller nej på de erbjudanden du får.

Intresseanmälan

För att kunna göra intresseanmälningar ska du ha fyllt 18 år. Du kan göra 5 intresseanmälningar åt gången. För att göra en intresseanmälan loggar du in på Mina Sidor och väljer aktuell lägenhet. Tryck på ”Gör intresseanmälan” och fyll i dina uppgifter. 
För nybyggnation och student gäller andra regler. Mer om nybyggnation och Studentbostadskön.

Erbjudanden

De sex sökanden med flest köpoäng får gå på visning och blir sedan i turordning från högst till lägst poäng erbjudna lägenheten. Tackar du ja till en lägenhet och tecknar hyreskontrakt använder du så många köpoäng som det krävdes. Det vill säga du blir av med så många köpoäng som sökande efter dig i kön har.

Marknadsplats Torget

Här presenteras lediga lägenheter och fördelas efter köpoäng. För att se lediga lägenheter klickar du på Sök lägenhet och väljer därefter Bostad i rutan Hyresobjekt och Torget i rutan Marknadsplats. Lägenheterna ligger ute i 8 dagar. Blir du erbjuden en lägenhet och tecknar ett kontrakt blir du automatiskt återaktiverad i familjebostadskön.

Marknadsplats Direkt

Här presenteras lediga lägenheter för snabb inflyttning. För att se lediga lägenheter klickar du på Sök lägenhet och väljer därefter Bostad i rutan Hyresobjekt och Direkt i rutan Marknadsplats. I denna kö är det de första fem som anmäler sitt intresse som blir erbjudna visning. Det krävs inte några köpoäng och du blir inte av med dina poäng om du tackar ja. Om fler än en tackar ja kommer den som först gjorde sin intresseanmälan att erbjudas lägenheten.

Nybyggnation

Nyproducerade lägenheter presenteras på Nybyggnation Torget och Nybyggnation Direkt. För att se lediga lägenheter klicka på Sök lägenhet och välj därefter Bostad i rutan Hyresobjekt samt Nybyggn.Torget eller Nybyggn. Direkt i rutan Marknadsplats. Du kan göra fem intresseanmälningar. Tackar du ja till en lägenhet via Nybyggnation Torget och tecknar hyreskontrakt använder du så många köpoäng som det krävdes. Det vill säga du blir av med så många köpoäng som sökande efter dig i kön har, däremot behåller du din kötid om du får en lägenhet via Nybyggnation Direkt.

Bilplats

För att hyra bilplats klicka på knappen Aktivera under Mina profiler på fliken Mina sidor. Knappen blir synlig först när du har ett gällande hyresavtal. Den kund som har flest köpoäng erbjuds aktuell bilplats. Kötiden för bilplatskön gäller endast för det bostadsområde du bor i. Flyttar du till ett annat bostadsområde nollas dina köpoäng och du måste aktivera dig på nytt i bilplatskön.

Företagskund

I syfte att underlätta nyrekrytering kan företag hyra lägenheter som under en begränsad tid hyrs ut i andra hand till den nyanställde. Du kan själv registrera ditt företag i kön genom att registrera dig med ditt organisationsnummer. Du kan ha fem köplatser. Vill du registrera ditt företag för fler än en köplats är du välkommen att kontakta Boplats Växjö.

Förtur

Förtur i bostadskön finns inte. Bostadsbolagen förmedlar en viss kvot av lägenheter till Växjö kommun som kan ges till invånare med särskilda tillgänglighets- eller socioekonomiska behov.

Välkommen med din fråga!

Har du frågor om den kommunala bostadskön finns kontaktcenter till hands via telefon, e-post eller besök. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på denna sida.
Söker du bostad och har frågor om en specifik lägenhet vänder du dig direkt till bostadsbolaget Vidingehem som hyr ut lägenheten.