Så fungerar Boplats

Bostadskön och att registrera sig

Boplats Växjö är den kommunala bostadskön för dig som söker boende i Växjö kommun. Du samlar köpoäng från dag ett när du har registrerat dig. Du kan registrera dig från det år du fyller 17 år. För att kunna söka bostad i familjebostadskön krävs det att du betalar en avgift på 100 kronor per år. Denna avgift betalar du från det året du fyller 20 år. När avgiften är betald kan du söka bostad hos något av de kommunala bostadsbolagen Växjöbostäder AB och Vidingehem AB. Studentbostadskön är avgiftsfri. Mer information om de olika köerna och villkor hittar du i menyn till vänster.

Förslag på bostäder

Om du har e-post som kontaktsätt får du förslag mejlade till dig enligt dina önskemål.  Om du har valt brev som kontaktsätt måste du logga in för att se förslag på lediga lägenheter. Dina förslag visas under Mina sidor när du är inloggad.

Lägenhetsansökan och spärr

Om du gjort en intresseanmälan på en lägenhet kommer ett sista datum presenteras där du ska svara ja eller nej. Lägenhetserbjudandet ligger ute i minst sju dagar. Det är viktigt att du lämnar besked inom denna tid.

Sökanden som tackar Nej till fem erbjudanden under en sexmånadersperiod blir spärrade. Samma sak gäller vid uteblivet svar vid tre tillfällen. Denna spärr varar ett halvår och hindrar dig från att söka bostad. Du samlar fortfarande köpoäng under spärrtiden.

Håll dina kontaktuppgifter uppdaterade

Vi förespråkar att du ska logga in en gång var sjätte månad för att kontrollera att dina kontaktuppgifter stämmer så att vi kan skicka fakturor och annan viktig information till dig.