Studentboende

Välkommen till Växjö!

När du nu funderar på att välja - eller har valt - Linnéuniversitet för dina studier är det dags för en bostad.

I Växjö finns valmöjligheter : du kan bo på Campus på Universitetsområdet eller i en trivsam bostad i andra stadsdelar i Växjö. Det gäller att hitta ett hem där du trivs så att du får en rik och stimulerande tid i Växjö. Allra helst vill vi att du ska trivas så bra att du gärna vill bo kvar här efter dina studier.

I Växjö tar bostadsbolagen, kommunen, Universitetet och Studentkåren ett gemensamt ansvar för att hjälpa dig som student till en bostad. Det är din bästa garanti. Du kommer att bo och trivas här!

Välkommen in med din bostadsansökan redan nu. Genom att besöka Boplats Växjö kan du se de lägenheter som finns lediga dygnet runt. 


För att kunna göra en intresseanmälan på en ledig lägenhet på campus måste du vara antagen till Linnéuniversitet.

Det speciella med en studentbostad är att den upplåts som en genomgångsbostad. Det betyder att du hyr din bostad av Växjöbostäder under förutsättning att du är antagen samt inskriven vid Linneuniversitetet.

Dessutom skall du bedriva studier i en takt som motsvarar minst 15 högskolepoäng per termin. Detta i enlighet med de villkor som ställs i våra hyresavtal för studenter.

 

Sök bostad här!